Ontmoet jouw docent Lovely Uhlenbeek

Voordat ik met yoga in aanraking kwam was ik altijd veel met muziek bezig. Ik studeerde af aan het Conservatorium van Alkmaar, gitaar jazz/pop, in 2006. Daarna gaf ik heel lang gitaarles en ik trad op als gitarist in bandjes, maar ook later als singer-songwriter.

Op gegeven moment kwam ik in aanraking met meditatie en werd spirituele ontwikkeling belangrijk voor me. Ik ging vaak naar Satsangs en ik beoefende zen-meditatie. Ik raakte gefascineerd door de vraag: ‘Wie ben ik werkelijk?’ Tot vandaag de dag is mediteren iets wat ik dagelijks doe en wat me enorm helpt om weer thuis te komen bij mezelf

We introduceren Lovely graag aan de hand van een aantal vragen.

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met yoga?

Ik wilde iets aardigs doen voor mijn lichaam. Yoga leek me wel een goed idee. Al snel bleek dat yoga veel meer deed dat alleen dit. Er werd een hele transformatie in gang gezet. Mijn focus verbeterde, mijn eigenwaarde steeg, ik had meer energie, mijn houding verbeterde en nog veel meer. Yoga voelde als een oplossing voor heel veel dingen in mijn leven.

Maar het belangrijkste is dat het beoefenen van yoga mij heeft aangezet om door een helingsproces te gaan en weer te verbinden met mezelf.

Wat betekent yoga voor jou?

Yoga is voor mij het samenkomen met of herinneren wie en wat ik werkelijkheid ben. Het is mijn ware natuur, mijn ware Zelf.

Het beoefenen van yoga is voor mij een gereedschap om daar steeds weer naar terug te keren.

Wat voor invloed heeft yoga op je leven gehad?

Mijn leven is heel anders nu. Ik leef veel meer vanuit mijn centrum. Ik heb veel helderder wat wel en wat niet resoneert en daarom is het nu veel makkelijker om mijn richting te bepalen.

Wat zijn nu vooral je yoga activiteiten?

Ik geef zowel groepslessen als privélessen yoga. Na mijn teacher trainingen heb ik eigenlijk altijd wel veel les gegeven. Allemaal yin yoga of restorative yoga. En ik vind het fantastisch. Ik beweeg me op het pad van wat ik voel wat ik ben komen doen hier op aarde.

Mijn eigen practice is voornamelijk hatha yoga, yin yoga en restorative yoga. Dat zijn voor mij persoonlijk de prettigste yoga stijlen om te beoefenen. Daarnaast mediteer ik elke dag.

Naast yoga lessen geef ik ook diverse yoga workshops. Regelmatig met live muziek.

Waarom ben je les gaan geven?

Yogales geven voelt als een roeping. Het is onderdeel van mijn pad. Dat wist ik al heel snel nadat ik in aanraking was gekomen met yoga. Het beoefenen van yoga en ook meditatie had mij zo veel gebracht en dat wilde ik graag delen.

Wat wil je meegeven in je yogalessen?

Voor mij is yoga een gereedschap tot transformatie, heling en zelf-realisatie. In mijn lessen wil ik mensen aanmoedigen tot liefde voor zichzelf en acceptatie. Het is mijn intentie mensen te begeleiden op hun weg naar huis, naar hun ware Zelf.

Hoe integreer je yoga in je dagelijks leven, buiten de lessen?

Ik zie yoga als iets wat je kunt beoefenen in alles. Yoga is voor mij de verbinding met mijn ware Zelf. Deze Zelf, het licht en de liefde die ik ben, kan ik uitnodigen in alles wat ik doe, wat ik voortbreng, wat ik zeg, hoe ik de wereld in mezelf en om mij heen waarneem, ik kan het uitnodigen in de keuzes die ik maak. Mijn intentie is dat dat allemaal voortkomt uit gecentreerd zijn in mezelf.

Wat doe je nog meer naast yoga?

Ik geef healing sessies (pitjit tenaga dalam) wat zich richt op het weghalen van energetische blokkades.

En natuurlijk muziek. Dat blijft altijd. Ik schrijf graag liedjes en ik deel deze graag tijdens ontspanningsconcerten of yin yoga XL workshops met live muziek.

Heb je tips voor beginnende yogi’s.

Zeker. Yoga gaat over verbinding met jezelf. De innerlijke reis is vele malen belangrijker dan de uiterlijke reis, hoe bijvoorbeeld de houding eruit ziet of hoe ver je in een houding komt. Hoe je omgaat met wat je tegenkomt in jezelf terwijl je in een houding bent, is veel belangrijker. Jezelf ontmoeten vanuit liefde. Daar gaat het om.

Vind lessen van Lovely

Lovely's favoriete....

Yogamuziek:

Purnamadah – Shantala

Yogahouding: De vlinder

Yogabestemming: thuis, in mijn ware Zelf

Yoga quote: ‘Aanschouw de liefde die je al bent’

Yogaplek: hier

Yogamoment: alle momenten zijn goede momenten om thuis te komen bij jezelf 🙂

up