Ontmoet jouw docent Lalí Rullens

Ik ben opgegroeid in Maastricht en kom uit een theater familie. Mijn ouders hadden hun eigen theater en reisden met hun producties door Europa. En wij (mijn broer, zusje en ik) gingen mee op sleeptouw. Op mijn 18e ben ik naar Spanje verhuisd om daar te werken als au-pair en later tijdens mijn studie nog een half jaar voor een minor. Ik heb veel gereisd in Noord- en Centraal-Amerika. Toen ik als productie assistente werkte voor een advertisement agency kon ik het werken en reizen combineren. Al onze events waren namelijk in het buitenland. Dit was een droombaan maar leverde ook veel stress op.

Toen ben ik gestopt, zodat ik mijn yogi-leven achterna kon. Ik heb mijn yoga opleiding in India gedaan en ben een jaar in Sydney gaan wonen, waar ik destijds begonnen ben met yogales geven.

We introduceren Lalí graag aan de hand van een aantal vragen.
Daarna nodigen we je uit om meer te lezen over Lalí op haar eigen docentenpagina.

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met yoga?

Tijdens mijn studie deed ik een minor ‘Vind Je Bron’ waardoor ik in contact kwam met verschillende vormen van yoga.  Naast Vinyasa yoga kregen we lachyoga, tai chi en meditatie.

Wat betekent yoga voor jou?

Yoga betekent voor mij verbinding, die verbinding staat gelijk aan liefde. Yoga heeft me van heel wat donkere paden af geleid. Door de verbinding met mezelf terug te vinden op de mat, vind ik telkens weer mijn weg naar (zelf)liefde.

Wat voor invloed heeft yoga op je leven gehad?

Ik ontdekte de kracht van yoga toen ik 25 was, vlak nadat mijn moeder was overleden. Ik ging toen elke week twee of drie keer en lag vaak tijdens shavasana te huilen van ontlading. Tijdens yoga kwam alles los wat ik in het dagelijks leven weg kon duwen, op de mat kon ik er niet omheen. Ik vond de weg terug naar mezelf.

En nog steeds, als ik me vast voel zitten in mijn hoofd, is voor mij yoga een weg om dingen weer te laten stromen. En weet je het daarna nog niet, dan heb je in ieder geval even lekker je lijf liefde gegeven. 

Wat zijn nu vooral je yoga activiteiten?

Ik geef met heel veel liefde yogalessen. Ik geef slow flow en strong flow lessen waarbij ik een zo holistisch mogelijke les neerzet. Pranayama oefeningen, asanas die het lichaam en de geest uitdagen, plezier en nieuwsgierigheid in bewegen en meditatie.

Jaarlijks geef ik meditaties en massages tijdens een prachtige retraite in Portugal.

Mijn eigen asana practice is fluctuerend. Ik heb periodes waarin ik elke ochtend op mijn yogamat sta, maar ik heb ook geleerd dat mijn eigen practice net als alles in de natuur, beweegt. Dus pas ik mijn practice (asanas, meditatie, pranayama, rituelen) aan op de maan, mijn maandelijks vloeien, de jaargetijden en mijn gezondheid. Sommige dagen kan ik hier twee uur voor uittrekken, op andere dagen een half uur.

Waarom ben je les gaan geven?

Yoga heeft mij zo veel gegeven. Ik wilde leren hoe ik dit door kon geven. Het voelt soms als het planten van zaadjes. Ik leid de les maar ‘het werk’, dat doe je zelf.

En yoga voelt als een universele taal. Dat vind ik zoiets magisch, waar je ter wereld ook komt, je kunt het met iedereen delen.

Wat wil je meegeven in je yogalessen?

Ik vind het komen opdagen belangrijk, je doet dit voor jezelf. En dat gecombineerd met nieuwsgierigheid naar de dingen die boven komen tijdens je practice. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er bepaald soort lichtheid is, de dingen die we tegenkomen tijdens onze practice kunnen prachtig maar confronterend zijn, ik vind het mooi als dit gebeurt in een sfeer van liefde en licht.

“It’s how you deal with it, that’s what defines you” 

Wat doe je nog meer naast yoga?

Naast yoga geef ik massages en ben ik altijd wel bezig met een cursus, ik vind het heerlijk om te leren. Nu doe ik bijvoorbeeld een ‘wildpluk jaartraining’ over het plantenrijk. 

En ik geef Nederlandse les aan volwassenen. Ik vind het super leuk om met mensen van over de hele wereld in contact te zijn.

Heb je tips voor beginnende yogi’s.

Probeer je lekker te focussen op wat er gebeurt op jouw mat. En geniet van je de bewegingen, je lijf en de tijd die jezelf geeft om op de mat te zijn.

Vind lessen van Lalí

Lalí's favoriete....

Yogamuziek:

Inspiration Drive van DJ Taz Rashid. Fijn ritme, adem, piano, beat, gewoon altijd een lekker nummer om op te bewegen

Yogahouding:

Ik ben dol op inversies (hart boven het hoofd) door de warmte, speelsheid en diepe focus die het bij me oproept

Yogabestemming:

zolang die maar onbekend is

Yoga quote:

It’s how you deal with it, that’s what defines you

up