Over Tula Yoga Online

Leuk dat je op de website van Tula Yoga Online bent!
Met Tula Yoga Online combineren we alles wat wij belangrijk vinden in het beoefenen van yoga. We misten een plek op het internet waar je fijne Nederlandse yogalessen kunt volgen van ervaren docenten en waar je in contact komt met andere yogi’s. 

Dit was voor ons de reden om Tula Yoga Online op te zetten. 
Een plek met…

Wie zijn wij?

De naam Tula Yoga Online doet al vermoeden dat we bij Tula Yogastudio’s horen. Tula yogastudio’s is in 2015 opgericht met een kleine studio in. Amsterdam. Sindsdien is dit uitgebreid met een tweede locatie in Amsterdam en sinds 2019 de eerst franchise locatie in Ede. Wil je meer over ons lezen dan kun je de website van Tula Yogastudio’s bekijken waar we een lange blog over onszelf hebben geschreven.

Als oprichters van Tula Yogastudio’s hebben we ervaren dat yoga een enorme impact op mensen kan maken. Dit kan zijn voor de fysieke ontwikkeling, door de mentale rust, of voor de sociale contacten. Ieder heeft een eigen reden om met yoga te starten en er mee door te gaan,

Helaas heeft niet iedereen in Nederland toegang tot een fijne yogastudio, of ontbreekt een werk-/leefritme dat bij het lesrooster van een yogastudio past. Daarom hebben we ervoor gekozen om naast onze studio’s ook een online yoga platform te creëren. Op deze manier heeft iedereen toegang tot fijne yogalessen en kunnen deze gevolgd worden waar en wanneer je wilt.

Het begin

Toen het idee voor Tula Yoga Online was ontstaan hebben we bij onze familie en vrienden rondgevraagd wat ze van ons idee vonden. Van origine komen we niet uit de grote stad en daarom woont veel van onze familie niet in de grote Nederlandse steden. Zij hebben vaak niet zomaar toegang tot een fijne yogastudio en waren direct enthousiast over onze plannen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het platform geworden is zoals je het nu kunt ervaren.

Begin 2020 begonnen we onze plannen uit te werken en toen kwam opeens heel Nederland stil te liggen door de Corona crisis. Alle yogastudio’s moesten sluiten en de vraag naar online lessen nam een grote vlucht. We zagen dat steeds meer mensen yoga ontdekten en dit als een positieve toevoeging op hun dagelijks leven ervoeren. Het was niet voor niks dat yogamatjes drie weken lang ‘best verkochte items’ waren op bol.com.

Wij zijn toentertijd met onze twee vrienden Linda en Pieter in dit avontuur gestapt en meteen begonnen met het opnemen van de lessen en cursussen. Op deze manier konden we bij de lancering van het platform iedereen direct van goede lessen voorzien.

Hoe we verder gaan

Het platform zal continue ontwikkelen. We zijn gestart met ruim 100 lessen en cursussen en wat we verder gaan aanbieden is grotendeels afhankelijk van jou, de gebruiker van Tula Yoga Online. We streven ernaar om wekelijks nieuwe lessen toe te voegen en het cursusaanbod te blijven uitbreiden.

We vragen onze trouwe yogi’s regelmatig welke onderwerpen ze interessant vinden en van welke lessen ze meer willen volgen. Daar zoeken we dan de allerbeste docenten bij uit. Op deze manier wordt het platform een samenwerking tussen jou en ons.

De community

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest, maar wij vinden de verbinding tussen mensen net zo belangrijk.

Vanuit onze ervaring in de studio’s van Tula zagen we dat samenkomen en ervaringen delen met mede-yogi’s en mooi onderdeel is van het beoefenen van yoga. Dit ontbreekt vaak wanneer je online lessen volgt. 

Bij Tula Yoga Online is de community een belangrijk onderdeel van het platform. In de community kun je je ervaringen delen, vragen stellen en we organiseren regelmatig leuke online activiteiten zoals live lessen en webinars. Dit zorgt ervoor dat het volgen van online lessen minder individueel voelt en je je verbonden voelt met anderen die dezelfde lessen volgen.

We hopen dat je gaat genieten van de lessen en we kijken ernaar uit om je te ontmoeten op het platform.

Veel plezier met je yogalessen en cursussen!

Viki & Ruben

Over Viki en Ruben

Viki & Ruben hebben in 2015 Tula Yogastudio’s opgericht in Amsterdam. Beide hebben een achtergrond in de horeca en kennen elkaar van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Ruben heeft daarna verschillende posities in restaurants en hotels bekleed en Viki heeft na de hotelschool de studio fysiotherapie afgerond. Al in Leeuwarden kwam Viki in contact met yoga en besloot hier meerdere trainingen in te volgen om uiteindelijk in Amsterdam aan de slag te gaan als yogadocent. 

Het was van zowel Ruben als Viki de wens om ooit een eigen bedrijf op te zetten en het idee van een eigen yogastudio won het van een horecazaak. De eerste locatie in Amsterdam groeide al snel uit de voegen waarna in 2017 een tweede locatie werd geopend. 

De wens is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met yoga, maar omdat persoonlijke aandacht erg belangrijk is in de Tula studio’s was zelf verder uitbreiden geen optie. Daarom is er besloten om van Tula een franchise onderneming te maken. Op deze manier kunnen andere yogaondernemers zich aansluiten bij Tula en hun eigen Tula yogastudio openen. Op deze manier groeit Tula door heel Nederland en kunnen veel mensen genieten van aangename, goede yogalessen. 

Door het starten van Tula Yoga Online kunnen nóg meer mensen de yogalessen van Tula ervaren, zonder dat er een studio in de buurt hoeft te zijn.

 

Samen willen we yoga toegankelijker en gewoner maken in de Nederlandse samenleving. We geloven dat dit een zeer positieve invloed gaat hebben op de maatschappij.

Oefen yoga met ons

Laat je inspireren door de beste docenten. Kom in contact met mede yogi's en wordt geïnspireerd door wisselende nieuwe content.
up