Ontdek diepe rust met restorative yoga

In de hectische wereld waarin we leven, is het essentieel om momenten van rust en herstel in te bouwen. Een perfecte manier om dit te bereiken, is door restorative yoga.

Deze verkwikkende en helende yogavorm biedt een oase van rust te midden van onze drukke levens, waarin we onszelf soms vergeten.

We vertellen je graag meer over restorative yoga.

Inhoudsopgave

Wat is Restorative Yoga?

Restorative yoga is het cadeau dat je jezelf kunt geven als je wilt ontspannen. Het is een zachtaardige yogastijl die gericht is op ontspanning, herstel en vernieuwing. In plaats van intense yogaposes die kracht en flexibiliteit vereisen, draait restorative yoga om het comfortabel en ondersteund verblijven in houdingen.

Dit doe je met behulp van props zoals dekens, kussens en blokken. Door deze poses langdurige te ondergaan, wordt een gevoel van diepe rust en kalmte bevorderd.
Restorative yoga verschilt hierin van Yin Yoga en Yoga Nidra, maar hier lees je meer over in een ander artikel.

Wat doet restorative yoga?

De voordelen van restorative yoga reiken verder dan de yogamat. Deze yogavorm heeft namelijk het vermogen om stress te verminderen, het zenuwstelsel te kalmeren en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Door jezelf de tijd te gunnen om te vertragen en volledig aanwezig te zijn in het moment, creëer je ruimte voor fysiek en mentaal herstel. Dit kan leiden tot een betere slaap, verbeterde concentratie en een algeheel gevoel van vreugde en vitaliteit.

Bekijk ook onderstaande video van Lovely over restorative yoga. Deze video is afkomstig uit haar online restorative yoga cursus.

Hulpmiddelen die je bij restorative yoga kunt gebruiken (yoga props)

Bij restorative yoga gebruiken we props, heel veel props. Denk aan props zoals bolsters, kussen, dekens en blokken.

We willen zoveel mogelijk dingen gebruiken om je lichaam optimaal te ondersteunen en te verlichten. Het doel is om je lichaam nergens aangespannen te laten zijn.
Om je te helpen vertellen de docenten op Tula Yoga Online welke props je het beste klaar kunt leggen aan het begin van iedere restorative yogales.

Heb je niet al deze yoga props in huis? Dan zijn er talloze alternatieven.

Lees ook: 5 yoga hulpmiddelen die je gewoon in je huis vindt

Fijne restorative yogahoudingen

Reclining tree poseRestorative Yoga - online yogalessen - Tula Online

Ondersteunde vlinderRestorative Yoga - online yogalessen - Tula Online

Ondersteunde zij-ligRestorative Yoga - online yogalessen - Tula Online
Mountainbrook poseRestorative Yoga - online yogalessen - Tula Online

Dus, waarom zou je jezelf niet trakteren op de helende wereld van restorative yoga?

Dit is jouw uitnodiging om een beetje tijd voor jezelf te reserveren, jezelf toe te staan te vertragen en de diepe rust te ervaren die je verdient.

Of je nu nieuw bent in de wereld van yoga of al ervaring hebt, restorative yoga biedt een zachte en helende reis die je lichaam, geest en ziel zal omarmen.

Doe yoga met ons
Volg thuis yogalessen. Kom in contact met medeyogi's en word geïnspireerd door wisselende nieuwe video's.
Anderen bekeken ook:
Blog: Alles wat je moet weten over Yoga Nidra

Alles wat je moet weten over Yoga Nidra: Een diepgaande introductie

Yoga Nidra is diepgeworteld is in de tradities van yoga en meditatie. Deze yogastijl wordt steeds populairder in de moderne wereld van vandaag. Het wordt …

Lees verder
Doe mee met de online yoga - 7 dagen yoga challenge

Online Yoga Challenge – in 7 dagen vol energie

Zeven dagen yogalessen volgen onmogelijk?Niet met de online yoga challenge! We weten allemaal dat het lastig is om nieuwe gewoontes te starten. Je begint goed …

Lees verder
Meer lezen
up