Yoga in je dagelijks leven

Yoga is een complete leefstijl

Er wordt vaak gezegd dat yoga pas begint zodra je de mat afstapt, maar wat bedoelen ze daar dan precies mee?

De oorsprong van deze uitspraak komt van Patanjali. Hij schreef het achtvoudige pad van yoga, asana’s (de yoga houdingen) is maar één onderdeel hiervan. 

Wil je hier meer over weten? In onze beginnen met yoga cursus wordt hier uitgebreid over verteld. Hier alvast een kleine sneak peak. 

Dus wat er bedoeld wordt met yoga, en begint zodra je de mat afstapt is: 

Daarnaast is er natuurlijk het effect dat het beoefenen van yoga op je kan hebben. TYO oprichtster Viki zei het ook in een interview aan Yoga International

Als ik op mijn mat heb gestaan voel ik me lekkerder en daardoor sta ik ook positiever in het leven 

Viki Boviatsis

Yoga zorgt er vaak voor dat je lekkerder in je vel komt te zitten omdat lichaamsbeweging en sporten zorgt voor de aanmaak voor diverse hormonen waardoor je je beter en energieker gaat voelen zoals serotonine, endorfine en dopamine. Daarnaast zorgt bewegen voor een verlaging van het stresshormoon cortisol. Allemaal hele fijne bijkomstigheden.

Wat we zelf het allerfijnst aan yoga vinden is dat we tijdens een les onszelf even helemaal afsluiten van de dagelijkse zaken. Of dit in een actieve les of juist ontspannende les is, een yogales zorgt voor kalmte in ons hoofd waardoor we weer helder en rustig worden. 

Deze helderheid en rust zorgt ervoor dat we ook na de yogales ontspannen blijven. Het lijkt erop dat je hoofd even reset waardoor er weer ruimte komt voor alle prikkels in het dagelijkse leven. 

 

 

 

 

 

Beginnen met yoga

Wil jij meer leren over yoga? Wil jij ook je leefstijl aanpassen naar een vol energie en positieve energie?
Lees meer
up