Yoga in je dagelijks leven

Yoga is een complete leefstijl

Er wordt vaak gezegd dat yoga pas begint zodra je de mat afstapt, maar wat bedoelen ze daar dan precies mee?

De oorsprong van deze uitspraak komt van Patanjali. Hij beschreef het achtvoudige pad van yoga. De asana’s (de yogahoudingen) is maar één van deze acht stappen. Yoga is daarom veel meer dan alleen het uitvoeren van de houdingen. Het kan een volledige levensstijl zijn. 

Voor veel mensen begint yoga echter bij het volgen van yogalessen en daarna ontdekken ze de andere zeven stappen. 

Wil je meer weten over het achtvoudige pad? Je hoeft niet de volledige yoga levensstijl over te nemen, maar het kan wel interessant zijn om over de andere stappen te leren. Je kunt er wellicht aspecten uit halen die voor jou van waarde zijn.

In de video hieronder vertelt Fleur je alvast meer over yoga in je dagelijks leven en het achtvoudige pad. Deze video is onderdeel van onze beginnen met yoga cursus met Fleur.

Dus wat er bedoeld wordt met yoga, en ‘het begint zodra je de mat afstapt is’: 

Daarnaast is er natuurlijk het effect dat het beoefenen van yoga op je kan hebben. Tula oprichtster Viki zei het ook in een interview aan Yoga International

"Als ik op mijn mat heb gestaan voel ik me lekkerder en daardoor sta ik ook positiever in het leven."

Viki Boviatsis

Yoga zorgt er vaak voor dat je lekkerder in je vel komt te zitten omdat lichaamsbeweging en sporten zorgt voor de aanmaak voor diverse hormonen waardoor je je beter en energieker gaat voelen zoals serotonine, endorfine en dopamine. Daarnaast zorgt bewegen voor een verlaging van het stresshormoon cortisol. Allemaal hele fijne bijkomstigheden.

Wat we zelf het aller fijnst aan yoga vinden is dat we tijdens een les onszelf even helemaal afsluiten van de dagelijkse zaken. Of dit in een actieve les of juist ontspannende les is, een yogales zorgt voor kalmte in ons hoofd waardoor we weer helder en rustig worden.

Deze helderheid en rust zorgt ervoor dat we ook na de yogales ontspannen blijven. Het lijkt erop dat je hoofd even reset waardoor er weer ruimte komt voor alle prikkels in het dagelijkse leven.

Beginnen met yoga

Wil jij meer leren over yoga? Wil jij ook je leefstijl aanpassen naar een vol energie en positieve energie?
Lees meer
up