Lovely Uhlenbeek

200917_0727-R-Tula-by Ellard Vasen_Photos App_C1
Lovely Uhlenbeek

Het begon met een meditatie workshop, mijn eigen reis naar binnen toe. Ik had net een zware musical tour achter de rug als gitarist bij een musical en ik was op. Al mijn energie was weg. Ik stond daarnaast op een punt in mijn leven dat ik het gevoel had dat ik niet verder van mezelf verwijdert kon zijn dan toen. Er was maar een richting over: weer terug naar mezelf. 

Mijn intuïtie leidde me naar meditatie. Ik ging naar een meditatie workshop wat eigenlijk een Satsang was (satsang betekent: ‘samen zijn in waarheid’, men richt zich daar op zelf-onderzoek en op de vraag: ‘wie ben ik?’). Ik weet nog dat de docent tegen ons zei: ‘je bent niet je denken’ en dat er toen iets klikte in mijn bewustzijn, waardoor dat plotseling een essentiële vraag werd voor mij. ‘Wie ben ik werkelijk?’ Meditatie werd vanaf dat moment een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ging vaak naar Satsangs en ik beoefende veel zen-meditatie. 

Na een aantal jaar ging ik naar mijn eerste yogales. Het was een hatha yogales. In het begin waren de oefeningen lastig voor me en mijn lichaam was best stijf, maar ik vond het fantastisch. Wat het met me deed! Mijn focus verbeterde, ik kreeg meer energie, mijn houding werd beter, ik voelde meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Maar het belangrijkste van alles, het hielp me om te verbinden met mezelf. En daarin gecentreerd te blijven. 

Op gegeven moment maakte ik kennis met yin yoga en restorative yoga, wat op hun beurt weer ruimte gaf voor diepere lagen heling in mezelf. Ook ruimte voor emoties.
Voor mij is yoga een gereedschap om weer thuis te komen bij mezelf, net als meditatie.
Ik voelde dat yoga niet alleen maar iets zou zijn wat ik zelf beoefende, maar dat het iets was dat ik had te delen. Ik voelde een roeping om yogales te gaan geven en ook anderen te begeleiden op hun pad terug naar huis, naar zichzelf.’ 

Lovely heeft haar teacher trainings gedaan bij: De Nieuwe Yoga School (Yin 200H met Jose de Groot en Johan Noorloos en Yin&Energy 50H met Alison Melvin, Restorative advanced study 50H met Alison Merlvin) en bij Veda Ela (Restorative yoga en meditation 100H). 

Lovely is yin yoga -en restorative yoga docente en werkt bij diverse yoga studio’s in Amsterdam waaronder Tula Yoga.
Haar lessen zijn zeer meditatief en er ligt veel nadruk op zelf-onderzoek, zelf-liefde en heling. Je wordt uitgenodigd om weer te verbinden met je werkelijke Zelf en daarin te rusten. 

Naast yogalessen geeft Lovely ook healing sessies (pitjit tenaga dalam). 

Je leest meer over Lovely op haar persoonlijke blog »

Ben je benieuwd naar de lessen van Lovely?
Je vindt ze op de lessen pagina.

up