Pamela Ramnares

Pamela Ramnares | TULA Yoga Online
Pamela Ramnares

In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en ayurveda in mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn eigen angststoornis en paniekaanvallen. Op dat moment zat ik tegen een burnout aan. Gedurende 2 jaar volgde ik onder begeleiding verschillende programma’s om weer in balans te komen. Omdat ik hier zoveel baat bij heb gehad, besloot ik het mijn missie te maken om de kennis over ayurveda en yoga op anderen over te brengen. 

In 2014 voltooide ik mijn opleiding tot Hatha Vinyasa yogadocente in Barcelona. Van 2014 tot 2017 volgde ik een opleiding tot Ayurvedisch Practitioner aan de Universiteit van Barcelona (via het Sant Joan de Déu-instituut verbonden aan het bijbehorende ziekenhuis). Tijdens de twee laatste zomers van mijn opleiding voltooide ik mijn klinische praktijk aan het Patanjali Ayurved College en Patanjali Ayurved Hospital – opgericht door Baba Ramdev en Acharya Balkrishna – in Haridwar, India. Na meer dan 15 jaar in Spanje te hebben gewoond ben ik sinds 2018 weer woonachtig in Amsterdam, waar ik met veel plezier mijn eigen praktijk run. 

Als Ayurvedisch Practitioner is het mijn missie om mensen te helpen hun eigen gezondheidsproblemen te begrijpen, zodat ze kunnen leren de balans te vinden door hun levensstijl aan te passen naar hun constitutie, het seizoen en hun persoonlijke leefsituatie. Ik werk met detox-technieken, kruidenpreparaten, behandelingen en energy healing sessies. Daarnaast geef ik persoonlijk advies op het gebied van routines, yogasana en pranayama. In mijn yogalessen pas ik mijn kennis omtrent ayurveda toe, zodat mijn studenten zich tijdens de lessen bewust zijn van wat ze op dat moment nodig hebben. Hierdoor kunnen ze op een dusdanige manier inspelen op de wijze waarop ze yoga beoefenen dat ze er lichamelijk en geestelijk zoveel mogelijk uit kunnen halen voor hun eigen groei en ontwikkeling.

Je leest meer over Pamela op haar persoonlijke blog »

Ben je benieuwd naar de lessen van Pamela?
Je vindt ze op de lessen pagina.

up