Laura Schomaker

Laura Schomaker
Laura Schomaker

In 1994 ben ik op keizerlijke wijze geboren in Amsterdam. Mijn jeugd bracht ik door in een dorp buiten de stad, maar op 12-jarige leeftijd was ik alweer terug om een dansopleiding te volgen. Een groot deel van mijn pubertijd bracht ik door in de dansstudio, om daarna tot de beslissing te komen dat ik liever ging studeerde. En zo geschiedde. Na verschillende studies aan de UvA, kan ik nu zeggen dat ik een trotse Theaterwetenschapper ben.

Hierna begon het weer te kriebelen: al die jaren in mijn hoofd lieten mij zien dat ik mijn lichaam weer nodig had. De jaren tijdens mijn studie heb ik op en af danslessen gevolgd, maar ik had er een moeilijke verhouding mee gekregen. De spiegel, de prestatiedruk, de perfecte houding, dat waren de dingen die mij tegenhielden bij dans.

In mei 2018 stimuleerde een studiegenoot mij om toch die yogales te gaan proberen. Ik woonde vlakbij Tula Bos en Lommer en volgde daar mijn eerste les. Er ging een wereld voor mij open die heel vertrouwd was. Tula yogastudio’s werd mijn tweede thuis. Toen ik zag dat zij een Vinyasa Yoga Teacher Training begonnen, schreef ik mij in november 2018 gelijk in. Ik deed nog maar een paar maanden aan yoga, maar het voelde goed, en ik wilde graag alles hierover leren. Een stemmetje in mijn hoofd zei “later word jij yogadocent.”

En toen gebeurde tijdens de uitreiking in juni 2019 het meest bijzondere. De hoofddocenten, Beatrice Savaris en Moena de Jong, zeiden dat ze niet konden wachten om in mijn les te staan. Dat het vuurtje in mij brandt, en dat ik nú moest beginnen met lesgeven. Ik was totaal overdonderd. Een week later gaf ik mijn eerste Vinyasa yogales, en sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Je leest meer over Laura op haar persoonlijke blog »

Ben je benieuwd naar de lessen van Laura?
Druk op onderstaande knop om ze allemaal te bekijken.

up