Restorative yoga cursus

Lovely Uhlenbeek

Inhoud

Welkom bij de Restorative Yoga Cursus! Een cursus in bewuste ontspanning.

We kennen allemaal het gevoel wel van te veel hooi op ons vork, overweldigd worden door een net iets te drukke agenda, of de komst van heftige gebeurtenissen in ons leven. Zo zijn er vele dingen die stress kunnen veroorzaken in ons leven en soms is dat moeilijk om weer los te laten.

Door langdurige stress kan het zijn dat we lichamelijk, emotioneel en mentaal uit balans raken, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Zo hebben we bijvoorbeeld onvoldoende energie, waardoor alles moeite kost, en misschien voelen we ons neerslachtig. Vaak gaat stress ook gepaard met veel spanning in het lichaam. Daarom is het essentieel dat we de tijd nemen om goed uit te rusten en deze opgebouwde stress te ontladen. Deze cursus kan je daarbij helpen.

De cursus bevat:

  • Veel aanmoediging tot zelf-liefde en zelf-zorg en een liefdevolle uitnodiging tot loslaten.
  • Bijna 8 uur aan lesmateriaal.
  • Meer dan 20 belangrijke restorative yoga houdingen.
  • Een speciale ‘Onder de loep’ sectie per hoofdstuk waarin je door middel van het bekijken van korte video’s, de houdingen die in de les voorkomen apart en tot in detail kunt bestuderen. Je kunt hier ook de vele variaties vinden op de houdingen plus belangrijke extra informatie over contra-indicaties.
  • 6 Restorative yogalessen van ongeveer een uur waar je samen met mij naar de diepere lagen van ontspanning kunt afreizen in jezelf. Alle houdingen die we hebben besproken in de ‘Onder de loep’ sectie komen langs in deze 6 lessen.
  • Huiswerk-vragen voor introspectie. Na elke les vindt je een aantal vragen die je kunt gebruiken als extra verdieping om meer inzicht te krijgen in jezelf.
  • En nog veel meer korte filmpjes die o.a. gaan over de invloed van stress op het zenuwstelsel, hoe je zelf een restorative yoga practice zou kunnen samenstellen, etc.
  • Ademhalingsoefeningen voor meer rust en ontspanning.
  • En een ontspannende meditatie: ‘Stilte, temidden van de chaos’.
  • Een handig handboek om te downloaden. Hierin kun je alle belangrijke informatie terugvinden over de houdingen, belangrijke punten, 4 extra voorbeeldlessen en het huiswerk nog een keer op een rijtje.

Wil je ook ervaren hoe het is om diep te ontspannen en weer thuis te komen bij jezelf? Laten we dan beginnen!

Tip van iemand die de cursus al eens gevolgd heeft:
“Ik kan nu zelf thuis Restorative yoga beoefenen. Lovely legt alle houdingen duidelijk uit en in de handout staan ze allemaal nog eens uitgebreid beschreven. Deze cursus heeft me geleerd echt diep te ontspannen en ik zit nu veel lekkerder in mijn vel.”
~Nanneke

Als je vragen hebt over de cursus dan kun je terecht in de Tula Community.

Veel plezier!

up