Viki Stelma-Boviatsis

Yoga Anatomie Training (NL)

Viki Stelma-Boviatsis

Inhoud

In deze online yoga anatomie training verkennen we de basis van anatomie. Door te begrijpen hoe je lichaam beweegt en functioneert, zal je asana (yogahouding) verbeteren. Daarnaast kun je veilig oefenen zonder je eigen lichaam te beschadigen.

Deze online training is er ook in het Engels en is ontworpen als onderdeel van de 200-urige yogadocent opleidingen bij Tula Yogastudio’s. Alle Tula yogadocent opleidingen zijn geregistreerd bij Yoga Alliance.

Het hebben van anatomische kennis zal niet alleen je eigen asana verbeteren, maar ook de asana van anderen als je yogales geeft. Het zal veel gemakkelijker voor je zijn om lichamen te lezen en persoonlijk advies te geven aan je studenten. Je zult ook in staat zijn om je yoga-routines op een gestructureerde manier op te bouwen, wat logisch is voor het lichaam om de reeks asana’s die je hebt gemaakt te volgen. En het allerbelangrijkste: je kunt houdingen aanpassen aan bijvoorbeeld mensen met blessures of zwangere dames.

We beginnen bij het begin en gaan stap voor stap door deze training heen.

De cursus zal ongeveer 20 uur in beslag nemen. Deze tijd omvat ook zelfstudie en praktijk. We kunnen helaas niet alles behandelen wat er te weten valt over anatomie, maar het zal je een basisbegrip geven van hoe het lichaam werkt en beweegt.

De anatomie training is opgebouwd uit elf hoofdstukken:

 1. De basis van Anatomie
 2. Het Skelet
 3. Spieren
 4. Bindweefsel
 5. De Heup
 6. De Knie
 7. Voet en enkel
 8. Wervelkolom
 9. De Schouders
 10. De Core
 11. De Ademhaling

De hoofdstukken bestaan ​​uit verschillende video’s om te bekijken. Je kunt helemaal bij het begin beginnen en na het voltooien van een video kun je naar de volgende gaan.

Na elk hoofdstuk is er een online quiz die je kunt maken om in te zien of je de opgedane kennis ook begrepen hebt.

Naast de video’s is er een werkboek (als pdf download) beschikbaar met extra opdrachten. Je kunt dit bestand downloaden in het eerste hoofdstuk van de training.

Als je twijfels of vragen hebt, stuur dan een e-mail naar: welkom@tulayogaonline.nl

Online yoga anatomy course

Commentaar van een student die deze training heeft afgerond:
“Deze cursus is precies wat ik nodig had als yogi. Viki legt op een makkelijke manier anatomie uit en ik begrijp nu hoe het lichaam werkt. De video’s zijn kort en duidelijk en ik hou van de online quizzen aan het einde. Dank je wel Viki!”
~Rudolf

We hebben veel zin om samen met jou aan deze reis te beginnen!

Wist je dat we ook een online Facebook community hebben? We willen je uitnodigen om in contact te komen met andere yogi’s, vragen te stellen en je ervaringen hier te delen: Tula Community.

Veel plezier!

up